PTC en ATV slaan de handen ineen

09 november 2023


Beste ouders, trainers en (jeugd) leden,  

De afgelopen maanden hebben de besturen van PTC en ATV nagedacht hoe we kunnen samenwerken. Twee gezelligheidsverenigingen met dezelfde cultuur maar ook met dezelfde uitdagingen. We beginnen met de jeugd. Het is lastig om stabiel een grote jeugdafdeling te hebben. De afhankelijkheid van vrijwilligers maar ook de kostenaspecten zijn bekende zorgen. Maar ook de veranderende tijdsbesteding van jeugd, sport en de vele keuzes die jongeren hebben, maakt de uitdaging om meer jeugd te laten kennismaken met tennis een uitdaging.  

Een goed lopende jeugdafdeling is essentieel voor een vereniging. Het gaat de vergrijzing tegen, genereert vrijwilligers en geeft binding van volwassen leden aan de vereniging. Ook een tennisschool is hiervan afhankelijk op de lange termijn. Daarom hebben PTC en ATV besloten de handen ineen te slaan om meer jeugd kennis te laten maken met Tennis. En daarbij hebben wij jullie hulp bij nodig.   

PTC en ATV gaan een aantal zaken samen oppakken. Ten eerste gaan we de vrijdag training van ATV gezamenlijk opzetten. Dit is een gratis training voor jeugdleden die ook bij de tennisschool lessen. Op vrijdag tussen 16.00 en 18.00 komen alle jeugdleden van alle leeftijden bij elkaar voor een gratis tennis training. Ook vriendjes en en vriendinnetjes  met interesse zijn van harte welkom. Dit gaan we afwisselend op ATV en PTC organiseren. Schema‚Äôs volgen voor de rest van het jaar.

Ten tweede gaan we kijken of de jeugdcompetitie teams gezamenlijk gevuld kunnen worden. Er zijn gewoon 6 kinderen in een team nodig. Als de kinderen elkaar via de vrijdagtraining leren kennen zal het een kleinere stap worden om elkaars competitieteams aan te vullen en vrij te spelen waar ze willen. Het maakt niet uit op welke vereniging de spelertjes daadwerkelijk spelen. Het zal ook geen gevolgen hebben voor waar je lid bent, dat blijft hetzelfde.

De trainingen zullen verzorgd worden door Ronald Brederij van PTC en Tennisschool Maximus van ATV.

Ten derde gaan we gezamenlijk  activiteiten organiseren voor zowel jong als oud. Of het nu sinterklaas is of glow in the dark, tenniskamp of dagtoernooi is, samen zijn we sterk.  

PTC en ATV hebben elkaar veel te bieden. ATV heeft mooie gravel banen (goed voor de techniek) en dadelijk padelbanen, PTC heeft mooie all-weather banen en op dit moment iets meer jeugdleden. De besturen denken dat deze samenwerking elkaar gaat versterken. Meer informatie gaat volgen. We roepen alle ouders op mee te denken, zich aan te melden om dit initiatief invulling te geven en wij doen de rest. We hebben al subsidies aangevraagd bij de gemeentes. Wie weet waar dit nog meer toe leidt! 

Namens de gezamenlijke besturen; Victor Verberk ( Voorzitter ATV) / Rien Meerman (Voorzitter PTC)  

Nieuwscategorieën

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 78 691 3025

Adres

Bas Verhoevenweg 9
2952 BV Alblasserdam

KVK-nummer

40321775